Sådan laver man Baba ghanoush

Baba ghanoush

Baba ghanoush er en populær vegetarisk dip og forret, der stammer fra den arabiske verden, især fra Mellemøsten og Levanten. Navnet “baba ghanoush” stammer fra arabisk, hvor “baba” betyder “fader” eller “herre” og “ghanoush” betyder “velsmagende”.

Historien om baba ghanoush går tilbage til det antikke Egypten, hvor auberginer blev dyrket og brugt i køkkenet. Auberginer blev blandet med tahini (en paste lavet af sesamfrø), hvidløg, citronsaft og andre krydderier for at skabe en smagfuld dip. Dip’en blev typisk serveret med fladbrød eller grillet kød.

I de senere år er baba ghanoush blevet en populær forret eller dip i mange dele af verden, især i Vesten, hvor vegetarisme og veganisme er blevet mere almindelige. Dip’en kan nu findes på mange restauranter, og den er også nem at lave derhjemme.

I dag kan baba ghanoush varieres på mange måder, f.eks. med tilføjelse af andre grøntsager som tomater og agurker, eller med forskellige krydderier og urter. Men den originale opskrift med auberginer, tahini, hvidløg, citronsaft og krydderier er stadig den mest populære og almindelige.


Ingredienser:

  • 2 store auberginer (ca. 600 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk tahini (ca. 30 g)
  • 1 spsk frisk presset citronsaft (ca. 15 ml)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk cayennepeber (valgfrit)
  • 1 spsk hakket frisk persille (valgfrit)
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 220 grader C (varmluft).
  2. Skær auberginerne i halve og skær et par snit i skrællen.
  3. Læg auberginerne på en bageplade med skrællede side opad og dryp med lidt olie.
  4. Bag auberginerne i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er bløde og karameliserede.
  5. Tag auberginerne ud af ovnen og lad dem køle af.
  6. Skær hvidløgene i små stykker og sauter dem i lidt olie i en lille pande, indtil de er bløde og gyldne.
  7. Skræl skrællen af ​​auberginerne og skær dem i små stykker.
  8. Kombiner auberginer, hvidløg, tahini, citronsaft, salt og cayennepeber i en foodprocessor eller blender.
  9. Blend ingredienserne sammen, indtil de er glatte og kremet.
  10. Server dip’en i en skål og drys med hakket persille, hvis ønsket.

Sådan laver man Baba ghanoush

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det arabiske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar