Harira er en traditionel marokkansk suppe, der ofte serveres under fasten i ramadan. Den består typisk af en rødbaserede bouillon med kød, linser, pasta og krydderier. Navnet harira kommer fra arabisk “harir” som betyder “tyk”, som beskriver den tykke konsistens af suppen.
Suppen har lange rødder i marokkansk madkultur og er blevet spist i århundreder. Det er en populær ret i Marokko, Algeriet, Tunesien og Libyen. Traditionelt set serveres Harira som en aftensmad eller som en del af iftar måltidet, der bryder fasten i ramadan.
Det er også almindeligt at Harira er serveret som en komplet måltid, da det indeholder både proteiner, kulhydrater og grøntsager. Det er ofte tilsat kikærter, linser, kød og pasta for at tilføje ekstra mæthed. Harira kan varieres med forskellige krydderier og ingredienser, afhængigt af regionen og personens præference.
Her er en opskrift til 2 personer:
Ingredienser:
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk olie
- 1/2 teskefuld rød paprika
- 1/2 teskefuld gurkemeje
- 1/2 teskefuld kanel
- 1/2 teskefuld spidskommen
- 1/2 teskefuld salt
- 1/2 teskefuld sort peber
- 300 g hakket kød (okse- eller lamme)
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 dåse kikærter (400 g), drænet og skyllede
- 1 dl kikærtevand eller kyllingebouillon
- 1 dl røde linser, skyllede
- 1 dl pasta (f.eks. vermicelli eller risoni)
- 2 dl vand
- Frisk koriander eller persille til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde eller en dutch oven over medium varme indtil de er bløde.
- Tilsæt paprika, gurkemeje, kanel, spidskommen, salt og sort peber. Rør godt rundt og sautér i et minut.
- Tilsæt kød og sautér, indtil det er godt brunet.
- Tilsæt hakkede tomater, kikærter, kikærtevand eller bouillon, linser, pasta og vand. Bring det i kog.
- Reducere varmen og lad det simre i 30-40 minutter, indtil linserne er bløde og suppen er tyk.
- Smag til og tilsæt ekstra salt og peber efter behov.
- Server varm og pynt med frisk koriander eller persille, hvis ønsket.
Sådan laver man Harira
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det arabiske køkken.