Sådan laver man Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Beef Bourguignon er en traditionel fransk ret, der stammer fra regionen Burgund i Frankrig. Retten er kendt for at være en klassiker inden for burgundisk madkultur og er blevet et symbol på fransk madkultur generelt.

Retten blev oprindeligt lavet af landmændene i Burgund, som bruge deres overskud af oksekød og rødvin til at lave en lækker og varmende ret. De kombinerede kødet med løg, hvidløg, krydderier og rødvin for at skabe en saftig og smagfuld ret.

I løbet af det 19. århundrede blev Beef Bourguignon mere populær i byerne og begyndte at blive serveret på finere restauranter. Retten blev også en populær ret i Paris, hvor den blev serveret som en delikatesse.

I dag er Beef Bourguignon en af de mest populære retter i Frankrig og er kendt verden over som en klassisk fransk ret. Det er ofte serveret på finere restauranter, men det kan også laves hjemme i køkkenet. Beef Bourguignon kan varieres med forskellige kødtyper, men typisk er det oksekød som benyttes, og med tilsætning af champignon, bacon eller andre grøntsager.


Her er en opskrift på Beef Bourguignon til 2 personer:

Ingredienser:

  • 400 gram oksekød (tykkam, bryst/spidsbryst, inderlår eller lignende)
  • 1 løg, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 100 gram champignon
  • 1 dl rødvin (Bourgogne eller anden rødvin)
  • 1 dl kødbouillon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret laurbærblade
  • 1/4 tsk sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/4 dl hakket persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skær oksekødet ud i mindre stykker.
  2. Varme en stor gryde over medium varme og tilsæt olivenolie.
  3. Tilsæt oksekødet og brun det i ca. 5 minutter, indtil det er godt brunet. Tag kødet op af gryden og sæt det til side.
  4. Tilsæt champignon, løg og hvidløg til gryden og sautér i ca. 2 minutter, indtil de er bløde.
  5. Tilsæt rødvin, kødbouillon, timian, laurbærblade og sort peber til gryden og bring det i kog.
  6. Tilsæt kødet tilbage i gryden og sænk varmen.
  7. Lad det simre i ca. 1 time og 30 minutter, indtil saucen er reduceret og kødet er mørt.
  8. Server varmt med hakket persille som pynt.

Sådan laver man Beef Bourguignon

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det franske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar