Sådan laver man Fufu

Fufu opskrift

Fufu er en traditionel ret fra Afrika, specielt populær i lande som Ghana, Nigeria, Liberia og Sierra Leone. Det er lavet af kogte og derefter formet majs, yam eller kassava mel, der derefter bliver formet til små bolde eller kugler.

Fufu er normalt serveret sammen med en varm suppe eller sauce, såsom okra eller egusi, og det er vigtigt at spise det med hænderne ved at tage en kugle og blande det med saucen eller suppen inden det bliver slugt.

Fufu er en vigtig del af den afrikanske kultur og er ofte serveret ved specielle lejligheder såsom bryllupper eller begravelser. Det er også en almindelig hverdagsmad, især i landdistrikterne.

I løbet af de sidste år er fufu blevet mere populært i Vesten, hvor det er blevet introduceret som en del af den afrikanske diaspora køkken. Det kan nu findes i mange afrikanske restauranter rundt om i verden.


Opskriften på Fufu til 2 personer er som følger:

Ingredienser:

  • 250 g majs mel
  • 250 g yam eller kassava mel
  • 4-5 liter vand

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet i en stor gryde over medium varme.
  2. Tilsæt majs mel og yam eller kassava mel gradvist i gryden, mens du konstant rører med en træske.
  3. Kog blandingen i ca. 15 minutter eller indtil det er glat og klistret.
  4. Fjern gryden fra varmen og lad blandingen køle ned lidt.
  5. Form derefter blandingen til små bolde eller kugler ved hjælp af dine hænder.
  6. Serveres varmt sammen med en varm suppe eller sauce og spises traditionelt med hænderne.

Bemærk: For at få den rigtige konsistens kan du tilføje ekstra mel eller vand efter behov.


Sådan laver man Fufu

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det afrikanske køkken.

SE OGSÅ: Vores opskrift på Egusi suppe som er en populær hovedret til Fufu.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Sådan laver man Fufu”

  1. Pingback: Sådan laver man Egusi - The Hungry Dane

Skriv en kommentar