- Antal personer: 4
- Forberedelse: 1 minut
- Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser:
- 50 gram smør
- 8 dl. sødmælk
- 5 spsk. hvedemel
- Et stort bundt persille, grofthakket
- Saften fra en halv citron
- Salt
- Friskkværnet peber
- Muskatnød (smages til)
- Evt. lidt kartoffelvand
Persillesovs – Sådan gør du:
- Smelt smørret ved middel varme i en tykbundet gryde.
- Tilsæt melet lidt ad gangen under grundig omrøring med et piskeris.
- Fortsæt med at piske godt indtil du har en glat ensartet jævning.
- Lad jævningen “bage” i gryden et par minutter inden du tilsætter mælken, så melsmagen bliver brændt af.
- Tilsæt nu mælken løbende under kraftig omrøring, og lad sovsen koge op. Du kan også erstatte lidt af mælken med 1 dl. af kogevandet fra kartoflerne hvis du laver kartofler til.
- Smag sovsen til med salt, peber, lidt stødt muskatnød og lidt friskpresset citronsaft. Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt herefter masser af friskhakket persille til sovsen (gem evt. lidt af persillen som pynt til sovsen).
- Server den færdige persillesovs til dit stegte flæsk eller hvad du end har fundet.
Sådan laver man persillesovs
Kommentér herunder hvis der er opskrifter som du mener vi skal udforske.