Sådan laver man persillesovs

persillesovs
  • Antal personer: 4 
  • Forberedelse: 1 minut 
  • Tilberedning: 10 minutter

Ingredienser:

  • 50 gram smør
  • 8 dl. sødmælk
  • 5 spsk. hvedemel
  • Et stort bundt persille, grofthakket
  • Saften fra en halv citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Muskatnød (smages til)
  • Evt. lidt kartoffelvand

Persillesovs – Sådan gør du:

  • Smelt smørret ved middel varme i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen under grundig omrøring med et piskeris.
  • Fortsæt med at piske godt indtil du har en glat ensartet jævning.
  • Lad jævningen “bage” i gryden et par minutter inden du tilsætter mælken, så melsmagen bliver brændt af.
  • Tilsæt nu mælken løbende under kraftig omrøring, og lad sovsen koge op. Du kan også erstatte lidt af mælken med 1 dl. af kogevandet fra kartoflerne hvis du laver kartofler til.
  • Smag sovsen til med salt, peber, lidt stødt muskatnød og lidt friskpresset citronsaft. Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring.
  • Tilsæt herefter masser af friskhakket persille til sovsen (gem evt. lidt af persillen som pynt til sovsen).
  • Server den færdige persillesovs til dit stegte flæsk eller hvad du end har fundet.

Sådan laver man persillesovs

Kommentér herunder hvis der er opskrifter som du mener vi skal udforske.

Se alle vores opskrifter fra det danske køkken hér.

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar