Sådan laver man Rouladen

Sådan laver man Rouladen

Rouladen er en traditionel tysk ret, der stammer fra det 19. århundrede. Det siger, at rouladen oprindeligt blev lavet af arbejdere, der ønskede at tage deres frokost med sig på arbejdet. De ville pakke et stykke oksekød sammen med forskellige fyld, såsom bacon, løg, leverpostej og rødløg, og derefter rulle det sammen og binde det sammen med en snor eller tandstik.

Over tid blev rouladen en af de mest populære retter i Tyskland, og det blev almindeligt serveret til særlige lejligheder og familiefester. I dag er rouladen stadig en meget elsket ret i Tyskland, og den er en af de mest traditionelle retter i det tyske køkken.

Rouladen kan variere i fyld, afhængigt af den region, den kommer fra, men de fleste opskrifter inkluderer bacon, leverpostej, løg og rødløg. De fleste rouladen opskrifter også inkluderer en sovs, der er lavet af bouillon eller vand, tomatpuré, mel og krydderier. Rouladen kan serveres med en række forskellige sideskåle, såsom kartofler, pasta, ris eller brød.


Her en en lækker opskrift på Rouladen til 2 personer:

Ingredienser:

  • 4 tynde, flade oksebøffer (ca. 200 g)
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver leverpostej
  • 4 lille løg (ca. 60 g)
  • 4 skiver syltede rødløg (ca. 30 g)
  • 4 teskefulde senf
  • 2 teskefulde sukker
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dl bouillon eller vand
  • salt og peber
  • 4 skiver rugbrød
  • 4 små stænger stegetørrede æbler (ca. 80 g)
  • smør til stegning
  • 2-4 spsk. mel
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

  1. Skær de fire oksebøffer i store firkanter på ca. 12 x 15 cm.
  2. Fordel en skive bacon, leverpostej, lille løg, syltet rødløg og to teskefulde senf på hver bøf.
  3. Rul bøfferne sammen og sæt dem fast med en tandstik eller små metalstifter.
  4. Opvarm en stor pande over medium varme og tilsæt smør til stegning.
  5. Brun bøfferne på alle sider, indtil de er gyldne.
  6. Tilsæt tomatpuré og bouillon/vand til panden. Lad det simre i ca. 5 minutter.
  7. Tilsæt derefter mel til sovsen, indtil den er tyk nok. Tilsæt sukker, salt og peber efter smag.
  8. Læg bøfferne i denne sovs, så de er dækket af den. Lad dem simre i ca. 20-30 minutter, indtil de er færdigstegte.
  9. Server rouladen med rugbrød og stegetørrede æbler, og top med en lille skefulde piskefløde.

Sådan laver man Rouladen

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det tyske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar