Sådan laver man Tiramisu

Sådan laver man Tiramisu

Tiramisu er en italiensk dessert, der består af lag af mascarpone ost, savoiardi-kiks (også kendt som ladyfingers) og kaffe eller espresso. Desserten er normalt toppet med kakao eller chokolade pulver.

Historien om tiramisu er omdiskuteret, men det antages, at det oprindeligt blev skabt i det nordlige Italien i det 17. århundrede. En populær teori siger, at tiramisu blev opfundet i Treviso, en by i Veneto-regionen, af kokken Roberto Linguanotto i 1960’erne. Han skabte desserten for at fejre åbningen af hans restaurant, Le Beccherie.

En anden teori hævder, at tiramisu oprindeligt blev skabt i Siena, Toscana i det 17. århundrede, og blev kaldt “zuppa del duca”, eller “hertugens suppe”. Denne version af historien siger, at desserten blev skabt som en måde at fejre besøg af hertug Cosimo III de’ Medici i Siena.

Uanset hvor tiramisu oprindeligt kom fra, er det blevet en populær dessert i hele verden, og findes i mange varianter og variationer.


Ingredienser:

  • 2 æggeblommer
  • 1/4 kop sukker
  • 8 oz mascarpone ost
  • 1/2 kop kaffe eller espresso, afkølet
  • 1/4 kop Amaretto eller marsala (valgfrit)
  • 1 pakke savoiardi-kiks eller ladyfingers
  • Kakao eller chokolade pulver til drys

Fremgangsmåde:

  1. I en skål, pisk æggeblommerne og sukkeret sammen, indtil det er lyst og skummende.
  2. Tilsæt mascarpone osten og rør, indtil den er glat og homogen.
  3. I en anden skål, bland kaffe eller espresso og Amaretto eller marsala (hvis du bruger det).
  4. Begynd at samle tiramisu’en ved at lægge et lag af savoiardi-kiks i bunden af en glas- eller keramikbeholder.
  5. Drys et første lag med kaffe eller espresso blanding over kiksene.
  6. Dæk derefter med et lag mascarpone blanding.
  7. Gentag processen, indtil alle ingredienserne er brugt op, og afslut med et lag mascarpone blanding på toppen.
  8. Drys med kakao eller chokolade pulver.
  9. Dæk med folie eller et låg, og lad tiramisu’en stå i køleskabet i mindst 2 timer eller helst natten over, før servering.

Servering: Tiramisu’en kan serveres i glas eller keramikbeholderne eller skåle, og kan pyntes med et ekstra drys af kakao eller chokolade pulver eller frisk frugt.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker at bruge æggeblommerne kan du bruge en pasteuriseret æggeblomme eller fløde eller anden ingrediens, der kan erstatte æggeblommerne.


Sådan laver man Tiramisu

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det italienske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar