Sådan laver man Shepherd’s Pie

Shepherd's Pie

Shepherd’s Pie er en traditionel britisk ret, der stammer fra de tidlige 1800-tallet. Navnet henviser til den oprindelige version, hvor lamkød blev brugt i stedet for oksekød. Lamkødet blev kogt sammen med grøntsager og så dækket af en skorpe af kartoffelmos, der blev bagt i ovnen.

Retten blev oprindeligt opfundet som en måde at udnytte resterne af lam, der ikke blev spist til hovedmåltider. Over tid blev den opdateret til at inkludere oksekød i stedet for lam, og den blev populær blandt arbejdere og fattige familier, da den var nem at lave og billig.

I dag er Shepherd’s Pie en elsket klassiker i Storbritannien og andre dele af verden, og den findes i mange varianter med forskellige grøntsager og krydderier.


Ingredienser:

  • 500 g hakket kød (oksekød eller lam)
  • 2 mellemstore gulerødder, skåret i små tern
  • 1 stor løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 dl kraftig kødbouillon
  • 2 spsk tomato paste
  • 1 teskefulde tørret timian
  • Salt og peber efter smag
  • 400 g kartofler, skåret i små tern
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Steg hakket kød i en stor pande over medium varme, indtil det er brunet. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg og lad det stege videre i 5 minutter.
  3. Tilsæt kraftig kødbouillon, tomato paste og tørret timian. Lad retten simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Kog kartoflerne i en stor gryde med rigeligt saltet vand, indtil de er bløde. Dræn vandet og tilsæt mælk og smør. Mash kartoflerne med en grydeske.
  5. Overfør kødmikset til en små ildfast form. Dæk kødmikset med den mosede kartoffel. Strø revet ost på toppen.
  6. Bages i ovnen i 30 minutter, eller indtil osten er gylden.
  7. Server straks.

Sådan laver man Shepherd’s Pie

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det engelske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar