Sådan laver man Cottage pie

Cottage pie opskrift

Cottage pie stammer fra det 18. århundrede i England og oprindeligt var en enklere version af en shepherd’s pie. Navnet “cottage pie” stammer fra den oprindelige brug af retten i arbejderkvartererne, hvor man ofte brugte rester af oksekød til at lave en varm og mættende ret.

Cottage pie var en måde at udnytte resterne af kød og grøntsager på en kreativ måde, og det blev hurtigt en populær ret blandt arbejdere og deres familier. Over tid er retten blevet videreudviklet, og i dag kan den laves med en række forskellige grøntsager og krydderier.

I dag er cottage pie en af ​​de mest elskede retter i England, og det er stadig en nem og overkommelig måde at lave en lækker og mættende middag.


Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stor løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 teskefulde tørret timian
  • 1 teskefulde tørret rosmarin
  • 2 dl grøntsager (f.eks. gulerødder, porrer og bladselleri), hakket
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl bouillon
  • 1 spiseskefulde mel
  • 1 spiseskefulde smør
  • 200 g kartofler, skrællet og hakket
  • 2 dl mælk
  • 1 spiseskefulde smør
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm en stor pande over medium varme og tilsæt hakket oksekød. Brun oksekødet i 5-7 minutter.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin og lad det stege i 2 minutter.
  3. Tilsæt grøntsagerne og lad det stege i yderligere 2 minutter.
  4. Tilsæt rødvinen og lad det simre i 5 minutter, indtil væsken er reduceret med halvdelen.
  5. Tilsæt kraften og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  6. Tilsæt mel og smør og rør indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader.
  8. Overfør oksekødssaucen til en ovnfast form.
  9. Kog kartoflerne i en stor gryde med saltet vand i 20 minutter, indtil de er møre.
  10. Tag kartoflerne af varmen og tilsæt mælk og smør. Mash kartoflerne med en masher eller en gaffel.
  11. Dæk oksekødssaucen med en jævn fordeling af mashed kartofler.
  12. Bages i ovnen i 25-30 minutter, indtil toppen er sprød og gylden.
  13. Lad det afkøle i 5 minutter og server varmt.

Sådan laver man Cottage pie

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det engelske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar