Sådan laver man Rindfleisch

Rindfleisch

Rindfleisch er en tysk ret, der stammer fra Alpenområdet og er blevet spist i Tyskland i århundreder. Det er en klassisk tysk ret, der er lavet af kvæg, der typisk er opdrættet i alpine områder.

Rindfleisch er blevet en del af den tyske kultur og tradition, og det er blevet anset for at være en ret, der er lavet til særlige lejligheder og fester. Det er blevet serveret med forskellige side retter, såsom kartofler, ris eller grøntsager, og det er blevet nydt sammen med en tysk øl.

I løbet af århundrederne er rindfleisch blevet tilpasset med nye krydderier og saucer, men den grundlæggende opskrift er stadig den samme, og den stadig er en af de mest elskede og populære retter i Tyskland.


Her er en opskrift på Rindfleisch til 2 personer:

Ingredienser:

  • 500 g rindfleisch
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kraftig oksebouillon
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 teskefulde paprika
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær rindfleischet i ca. 2 cm store tern.
  2. Skær løget i tynde skiver.
  3. Hak hvidløget fint.
  4. Tænd for ovnen på 200 grader.
  5. Tænd for en stor pande på høj varme, tilsæt lidt olie og brun rindfleischet, i ca. 3-4 minutter, til det er mørbrunt. Fjern derefter kødet fra panden og sæt til side.
  6. Tilsæt løg og hvidløg til panden og brun i ca. 3 minutter.
  7. Tilsæt rødvin og lad det reducere indtil halvdelen.
  8. Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian, rosmarin, paprika, salt og peber.
  9. Tilsæt rindfleischet tilbake i panden og sæt den i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter.
  10. Tag panden ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter.
  11. Serveres med ris, pasta eller grøntsager efter eget valg.

Sådan laver man Rindfleisch

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det tyske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar