Sådan laver man Tempura

Sådan laver man tempura

Tempura er en japansk madret, der består af skalddyr eller grøntsager, der er dyppet i en let og luftig dej og derefter dyppet i varm olie og stegt til en gyldenbrun farve. Historien bag tempura går tilbage til det 16. århundrede, da portugiserne introducerede det i Japan.

Portugiserne, der ankom i Japan som missionærer og handelsfolk, bragte med sig teknikken til at fryse mad ved hjælp af dej og olie. Dejten blev oprindeligt brugt som et middel til at beskytte maden mod det varme japanske klima, og for at holde den frisk længere. Japanske kokke begyndte at eksperimentere med dejten og tilføjede forskellige ingredienser, som grøntsager og skaldyr, for at skabe en ny type mad.

Tempura blev hurtigt populær i Japan og blev anerkendt som en del af den japanske kulturarv. Det blev også en favorit blandt japanske samuraier og aristokrater, der så det som en nem og lækker måde at spise skaldyr og grøntsager på.

I dag er tempura en almindelig madret i Japan og kan findes på mange restauranter over hele landet. Det er også blevet populært i andre dele af verden, især i Vesten, hvor det ofte serveres som en del af en japansk eller asiatisk buffet eller som en sideret til sushi.

Nedenstående ingredienser passer til 2 personer. Juster mængden efter antallet af personer.


Ingredienser:
  • 1 kop hvedemel
  • 1 kop koldt vand
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1/2 teskefuld salt
  • Fyld (f.eks. kylling, grøntsager, skaldyr eller fisk)

Fremgangsmåde:
  • Start med at blande hvedemel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
  • Tilsæt koldt vand lidt efter lidt, mens du rører rundt med en gaffel eller en dejkrog. Det er vigtigt, at du ikke overblander dejen, da det kan gøre tempuraen tæt og ikke sprød. Dejen skal have en lidt klumpet konsistens.
  • Dyp dit valgte fyld (f.eks. grøntsager eller fisk) i dejen og lad det dryppe af.
  • Varm ca. 10 cm vegetabilsk olie op i en stor gryde eller en elektrisk frituregryde til ca. 180 grader C.
  • Komm fyldet i olie og steg det i ca. 2-3 minutter, eller indtil det er gyldent og sprødt.
  • Tag tempuraen op med en træske eller en hulske og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Server straks med sojasauce, risvin eller en anden dipping sauce efter eget valg.

Tips: Du kan også tilsætte et par dråber sezamolie eller andre krydderier til dejen for ekstra smag.


Sådan laver man Tempura

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det asiatiske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar