Sådan laver man Brezen

Brezen er en tysk traditionel pølsebrød, der stammer fra det sydtyske Bayern-regionen. Historien går tilbage til 1700-tallet, hvor bagerne i Bayern begyndte at lave lange brød, der kunne bruges som en praktisk og transportabelt måltid til arbejdere og rejsende.

Brezen blev hurtigt populær og blev snart en del af den tyske kultur og tradition. I dag er Brezen en af Tysklands mest elskede og kendte fastfood-retter og serveres ofte på Oktoberfest og andre tyske begivenheder.

Brezen er blevet en del af den europæiske kultur og kan i dag findes i mange europæiske lande, hvor den ofte tages som en del af en hurtig frokost eller snack.


Tysk Brezen (pølsebrød) opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 250g hvedemel
  • 5g gær
  • 1 dl mælk (37°C)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsp salt
  • 50g smeltet smør
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt gær, sukker og mælk i en stor skål og bland det godt sammen.
  2. Tilsæt mel, smeltet smør og salt til dejen og ælt dejen indtil den er glat.
  3. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter på et varmt sted.
  4. Form dejen til 2 boller og lad dem hæve yderligere i 15 minutter.
  5. Pensl bollerne med æggehvide og bages i en forvarmet ovn ved 220°C i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
  6. Serveres varmt med pølser eller andet pålæg efter eget valg.

Sådan laver man Brezen

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det tyske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar