Sådan laver man Tarte Tatin

Sådan laver man tarte tatin

Tarte Tatin er en kendt fransk dessert, der er opfundet i det 19. århundrede. Historien om Tarte Tatin går tilbage til 1888, hvor den blev skabt af to søstre, Caroline og Stephanie Tatin, der drev et hotel-restaurant i Lamotte-Beuvron, en landsby i Loire-dalen i Frankrig.

Det siges, at Tarte Tatin opstod ved en fejl, mens Caroline Tatin var i gang med at lave en æbletærte. I stedet for at lægge tærtebunden ovenpå æblerne, som er den normale fremgangsmåde, lægger hun den nederst i panden og så æblerne og sukker ovenpå. Efter at have glemt at tage den ud af ovnen i tide, fandt hun ud af at æblerne var blevet karamelliseret og gav tærten en unik smag og tekstur.

Tarte Tatin blev hurtigt populær blandt gæsterne på hotellet og begyndte at blive serveret som dessert på restauranten. I 1902 blev Tarte Tatin omtalt i en guidebog for gourmetrejsende, og i 1910 blev den omtalt i den franske bog “La Bonne Cuisine”. Siden da er Tarte Tatin blevet en klassiker i fransk gastronomi og kan findes på mange restauranter verden over.


Opskriften på Tarte Tatin til 2 personer er som følger:

Ingredienser:

  • 120 g smør
  • 120 g sukker
  • 2 æbler, skrællet og skåret i kvarte
  • 1 tærtebund, færdiglavet eller hjemmelavet

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en pande med høj kant. Tilsæt sukkeret og rør, indtil sukkeret er opløst.
  2. Tilsæt æblerne og kog, indtil de er møre og sukkeret er blevet til en brun karamel.
  3. Læg tærtebunden ovenpå æblerne og tryk let på den, så den dækker æblerne.
  4. Steg tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil tærtebunden er gylden og sprød.
  5. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af i panden i ca. 5 minutter.
  6. Derefter skal du vende tærten ud på et serveringsfad eller tallerkener.
  7. Server varm eller kold med flødeskum eller is.

Bemærk: Du kan også bruge andre frugter i stedet for æbler, såsom pærer eller abrikoser.


Sådan laver man Tarte Tatin

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det franske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar