Sådan laver man Spätzle

Spätzle

Spätzle er en traditionel pasta, der stammer fra det sydøstlige Tyskland, specielt regionen Schwaben. Det er en af de ældste tyske pastaretter og har eksisteret i mere end 700 år. Spätzle blev oprindeligt lavet af en simpel dej af mel, æggeblommer, salt og vand.

I løbet af årene er spätzle blevet en vigtig del af tysk kultur og kulinarisk tradition. Det bliver ofte serveret som en sideret til kød og grøntsager eller som en hovedret med forskellige saucer og toppings. I nogle regioner af Tyskland er det også en tradition at servere spätzle på søndage eller til ferier.

I dag findes der mange varianter af spätzle, med tilsætning af forskellige ingredienser som ost, bacon eller grøntsager. Men den oprindelige opskrift er stadig meget populær og værdsat af mange tyskere. Spätzle er nu en velkendt og elsket pasta i mange lande verden over og en del af det tyske kulinariske arv.


Her er en simpel opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl mælk
  • 1 teskefuld salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. Olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt hvedemel, æggeblommer, mælk, salt og peber i en stor skål. Rør ingredienserne sammen med en elektrisk mixer, indtil dejen bliver glat og ensartet.
  2. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  3. Fyld dejen i en spätzlemaker og lad den glide ud i en stor gryde med kogende, saltet vand.
  4. Koge spätzlen i 2-3 minutter, eller indtil de flyder op til overfladen. Fjern dem med en si og lad dem dræne i en sigte.
  5. Tilsæt 1 spsk. Olivenolie i spätzlen for at forhindre, at de klistrer sammen.
  6. Server straks med dit foretrukne tilbehør.

Sådan laver man Spätzle

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det tyske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar