Ratatouille er en traditionel fransk ret, der stammer fra Provence-regionen i sydøst Frankrig. Retten er lavet af en blanding af ægte franske grøntsager som aubergine, peberfrugt, løg og tomater, og er kendt for sin smagfulde og rustikke kombination.
Historien bag Ratatouille går tilbage til det 18. århundrede, hvor retten blev opfundet af landarbejdere og bønder i Provence. De bruger de billige og let tilgængelige grøntsager, de havde i deres have, for at lave en nem og billig ret, der kunne holde sig i flere dage.
I løbet af det 20. århundrede, Ratatouille begyndte at blive mere populær i Frankrig, og i dag er det en almindelig ret på franske restauranter og hjemme i køkkenerne.
Ratatouille er også kendt fra den berømte Disney Pixar film med samme navn, som er en computeranimationsfilm fra 2007, som omhandler historien om Remy, en ung rotte, der drømmer om at blive en berømt kok i Paris, men møder mange modgang på sin vej.
Her er en simpel opskrift til 2 personer:
Ingredienser:
- 1 lille aubergine, skåret i små tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
- 1 lille løg, skåret i små tern
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 dl olivenolie
- 2 dl hakkede tomater
- 1 teskefuld tørret timian
- Salt og peber efter smag
- 2 dl vand
Fremgangsmåde:
- Varm en stor pande over medium varme og tilsæt olivenolie.
- Tilsæt løg, hvidløg, aubergine, rød og grøn peberfrugt, og sauter i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
- Tilsæt hakkede tomater, tørret timian, salt og peber, og rør godt rundt.
- Tilsæt vand og bring det i kog.
- Sænk varmen og lad det simre i ca. 30 minutter, indtil saucen er tyk og grøntsagerne er møre.
- Server varmt som tilbehør til kød eller fisk, eller som en vegetarisk hovedret.
Sådan laver man Bouillabaisse
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det franske køkken.