Sådan laver man Feijoada

Feijoada

Feijoada er en traditionel brasiliansk ret, der stammer fra tiden, hvor portugisiske immigranter introducerede bønner til Brasilien i det 16. århundrede. Retten er lavet af en blanding af sorte bønner, kød (typisk svinekød og kød fra svineskind) og grøntsager, som simrer i flere timer.

Feijoada blev oprindeligt lavet af de fattige befolkninger i Brasilien, da det var en billig måde at få mæthed på. Kødet blev typisk købt billigt eller opsamlet som affald, og bønnerne var en billig fødevare, der kunne dyrkes af de fattige.

I løbet af tiden er retten blevet en national skål i Brasilien og er nu en del af den brasilianske kultur og tradition. Det serveres typisk på lørdag eller søndag, og det er normalt spist sammen med ris, farofa (et tørret brødsmuler) og en form for kål.

I dag er Feijoada ikke længere kun forbeholdt for de fattige, men er blevet en populær ret på restauranter og i hjemmet, og er en vigtig del af den brasilianske gastronomi.


Feijoada opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 200 g sorte bønner (soaket i koldt vand i mindst 8 timer eller natten over)
  • 300 g svinekød
  • 50 g bacon eller pancetta
  • 1 løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 dl tomater (hakket)
  • 2-3 laurbærblade
  • Salt og sort peber (efter smag)
  • Olie til stegning
  • Ris, farofa og kål (til servering)

Fremgangsmåde:

  1. Tøm bønnerne for vandet og kog dem i en stor gryde i ca. 1 time eller indtil de er bløde.
  2. Imens bønnerne koger, kan du forberede kødet. Skær svinekødet i skiver og svineskindet i små stykker. Steg bacon eller pancetta i en stor pande ved medium varme, indtil det er sprødt. Fjern det fra panden og sæt det til side.
  3. Tilsæt svinekød og svineskind til panden og steg det, indtil det er godt brændt på begge sider. Fjern kødet fra panden og sæt det til side.
  4. Tilsæt løg, hvidløg og rød peberfrugt til panden og sauter indtil de er bløde. Tilsæt tomater og laurbærblade og lad det simre i et par minutter.
  5. Tilsæt kogte bønner til panden sammen med kødet og bacon/pancetta. Tilsæt vand eller bouillon til det dækker ingredienserne. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre i ca. 1 time eller indtil saucen er godt reduceret og kødet er mørt.
  6. Smag til med salt og sort peber efter smag. Server Feijoada med ris, farofa og kål til side.

Bemærk: Feijoada kan også tilføjes med nogle andre kød, såsom svinekød, oksekød eller kylling, eller grøntsager som gulerødder og selleri. Det kan også spises med et stykke frisklavet lime eller citron til at give en ekstra skarp smag.


Sådan laver man Feijoada

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det sydamerikanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar