Sådan laver man Kung Pao meatballs

KUNG PAO MEATBALLS

Kung Pao Meatballs er en kinesisk opskrift, der er blevet populær i mange dele af verden. Opskriften er opkaldt efter Kung Pao, en kinesisk krigsherre, der levede i det 19. århundrede.

Historien går, at Kung Pao var en krigsherre, der elskede at spise kødboller. Han var så vild med dem, at han bestilte dem til sin hær, når han var på krigsøvelse. Han ønskede at give sine soldater noget godt og nærende at spise, så de kunne kæmpe bedre.

En dag besluttede Kung Pao at tilføje nogle krydderier til kødballerne for at give dem mere smag. Han tilsatte kinesisk peber, hvidløg, ingefær og soyasauce. Resultatet var en smagfuld og velsmagende kødbolle, som hans soldater elskede.

Efter Kung Paos død, begyndte hans soldater at lave kødballerne efter hans opskrift og spredte den til andre dele af Kina. Opskriften blev populær i mange kinesiske hjem og i restauranter, og i dag er Kung Pao Meatballs en klassiker i kinesisk køkken.

Kung Pao Meatballs er nu en populær ret i mange dele af verden, især i USA, hvor den er blevet en populær menu på kinesiske restauranter. Opskriften varierer lidt fra sted til sted, men den er stadig lavet med kinesisk peber, hvidløg, ingefær og soyasauce for at give den den klassiske Kung Pao smag.

Nedenstående ingredienser passer til 2 personer. Juster mængden efter antallet af personer.


Ingredienser:
  • 500 kød (svinekød eller kylling)
  • 1/4 teskefuld salt
  • 1/4 teskefuld sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1/4 kop hakkede grønne løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 teskefuld hakket ingefær
  • 1/4 kop hakkede peanuts
  • 2 spsk soja sauce
  • 1 spsk rødvin eller rødvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 kop kylling eller grøntsags bouillon
  • 1/4 kop hakkede grønne bønner
  • 2 spsk vegetabilsk eller kylling bouillon

Fremgangsmåde:
  • Form køddejen i små kødboller og kom dem i en skål. Tilsæt salt, sukker og majsstivelse og bland godt.
  • Varm en stor pande eller wok over medium varme og tilsæt 1 spiseskefuld vegetabilsk eller kylling bouillon. Tilsæt grønne løg, hvidløg og ingefær og sauter i et minut.
  • Tilsæt kødbollerne til panden og sauter, indtil de er gennemstegte.
  • Tilsæt peanuts, soja sauce, rødvin eller rødvinseddike, sukker, bouillon og grønne bønner. Lad det simre i et par minutter, indtil saucen er reduceret og tyk.
  • Server straks med ris eller nudler.

Sådan laver man Kung Pao Meatballs

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det asiatiske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar