Sushi er en populær japansk ret, der normalt består af rislapper, som er pakket omkring en fyldning, som ofte består af fisk eller skaldyr, og eventuelt grøntsager.
Sushi er en japansk ret, der oprindeligt stammer fra Kina. Det var først omkring det 7. århundrede, at japanerne begyndte at spise sushi, men dengang var det ikke som det, vi kender i dag. Det var faktisk en form for konservering af fisk, hvor man saltede og pressede fisken, inden den blev lagt i rismad og ladet ligge i flere måneder, indtil den var klar til at blive spist.
I løbet af århundrederne blev metoden tilberedning ændret, og sushi blev mere og mere populær i Japan. I det 19. århundrede begyndte man at lave sushi med frisk fisk og skære den i små stykker, før den blev serveret sammen med rismad. Dette var den form for sushi, som vi kender i dag.
Sushi blev introduceret for verden i midten af det 20. århundrede, da japanske immigranter begyndte at åbne sushi-restauranter i USA og Europa. I dag er sushi en populær ret over hele verden, og der findes mange varianter af sushi, fra den traditionelle japanske sushi til fusion-sushi med ingredienser fra andre kulturer.
Sushi er nu en af de mest populære japanske retter i verden, og det er blevet en kulturarv og en del af japansk gastronomi.
Du skal bruge følgende ingredienser til at lave sushi:
- Ris
- Sushi eddike (du kan også bruge riseddike)
- Sukker
- Salt
- Fyldning (fx fisk eller skaldyr og grøntsager)
- Bambusmatte (til at rulle sushi med)
- Plastikfilm (til at holde sushi sammen)
Opskrift:
- Start med at koge ris efter anvisningen på pakken.
- Når risene er færdige, skal du lade dem køle af.
- Bland sushi eddike, sukker og salt i en skål.
- Tilsæt blandingen til de afkølede ris, og rør forsigtigt, indtil alle risene er dækket af eddikeblandingen.
- Læg en bambusmatte på bordet, og dæk den med plastfolie.
- Læg et ark plastfolie over bambusmatten og placere et stykke nori (røget tang) på folien.
- Læg en lille håndfuld af de eddikerede ris ovenpå nori.
- Placer fylden i midten af risene.
- Brug bambusmatten til at rulle sushi’en stramt.
- Fjern plastfolien og skær sushi’en i skiver på ca 1 cm tykkelse.
- Server med soya sauce, wasabi og ingefær.
Bemærk: Det kan tage lidt øvelse at få sushi’en til at se professionel ud, men det er også en god måde at tilpasse smagen til dit eget valg af fyldning.
Sådan laver man Sushi
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det asiatiske køkken.