Sådan laver man Ramen suppe

Sådan laver man Ramen suppe

Ramen suppe er en japansk ret, der er blevet populær i hele verden. Historien går tilbage til det 19. århundrede, hvor kinesiske immigranter introducerede den kinesiske version af ramen til Japan. Den japanske version af ramen blev dog ændret og tilpasset til de japanske smagsløg, og i løbet af det 20. århundrede blev ramen suppe en populær ret i Japan.

Ramen suppe består typisk af en skål med varm, kraftig bouillon, der er lavet af kød eller fisk, og som er tilsat soja sauce, sake og miso. Denne bouillon er serveret med tynde, bløde nudler, som er lavet af mel og æg. Derudover kan ramen suppen også indeholde grøntsager som for eksempel bambusskud, løg, champignon og spidskål, samt kød eller fisk.

Ramen suppen blev først introduceret i Vesten i efterkrigstiden, da mange amerikanske soldater rejste til Japan og begyndte at eksperimentere med denne nye ret. I løbet af 1960’erne og 1970’erne begyndte ramen suppen at blive populær i USA og andre vestlige lande, og i dag kan man finde ramen restauranter i mange storbyer rundt omkring i verden.

Ramen suppen er blevet en kulturel ikon i Japan og er blevet en del af den japanske madkultur. Der findes utallige varianter af ramen suppe, og hver region i Japan har deres egen unikke version. Ramen suppen er også blevet en populær ret blandt madentusiaster verden over, og mange restauranter og kokke eksperimenterer med at skabe deres egne unikke varianter af denne klassiske japanske ret.

Ramen kan laves på mange måder, men dette er vores egen yndlings opskrift.

Nedenstående ingredienser passer til 4 personer. Juster mængden efter antallet af personer.


Ingredienser:
  • 400g svinekød (enten skåret i strimler eller hakket)
  • 4 liter vand
  • 2 løg (skåret i både)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spsk soja sauce
  • 2 spsk rød miso pasta
  • 2 spsk mirin (japansk risvin)
  • 1 spsk sukker
  • 4 portioner ramen nudler (400 gram)
  • 4 æg
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 lime
  • 75 gram bønnespirer
  • 1 ½ forårsløg
  • 1 bundt friskhakket koriander
  • Sriracha sauce

Fremgangsmåde:
  • Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg, soja sauce, miso pasta, mirin og sukker. Lad det koge i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt svinekødet og lad det simre i ca. 20 minutter, eller indtil kødet er mørt.
  • Opvarm vand i en anden gryde og kog de 4 æg i 6 minutter indtil de er hårdkogt.
  • Bring vandet i en anden gryde i kog og kog ramen nudlerne i ca. 2 minutter, eller indtil de er bløde. Tag gryden af varmen og dræn nudlerne.
  • Fordel ramen nudlerne i 4 skåle. Hæld suppen over og top med æg, koriander, bønnespirer, forårsløg og Sriracha sauce efter smag, og servér med limebåde.
  • Server straks.

Sådan laver man Ramen suppe med svinekød

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det asiatiske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar