Pozole er en traditionel mexicansk suppe, der har rødder, der går tilbage til Aztekernes tid. Aztekernes konge, Moctezuma, anvendte pozole som en del af hans kost og ceremonier. Pozole var en vigtig del af Aztekernes kultur og blev brugt i religiøse ceremonier og som en del af deres kost.
I Aztekernes tid blev pozole lavet med en base af majs og var fyldt med kød fra køer, får eller høns. Efter kolonierne i Spanien, begyndte at bruge gris kød i stedet for, da gris var en almindelig kød i Europa.
Pozole blev også brugt som en form for fødevare i deres ceremonier, hvor de ofrede mennesker til guderne, og deres kød blev brugt i pozole. Dette førte til, at katolske missionærer i Spanien, forbød pozole i kirken og krævede at det skulle laves med gris kød i stedet for menneske kød.
I dag er pozole stadig en populær ret i Mexico, og der findes mange varianter, der er lavet med forskellige kød og grøntsager. Det er ofte serveret som en del af familiebegivenheder og ferie fejringer og er også en populær ret i Mexico by.
Opskriften på Pozole til 2 personer:
Ingredienser:
- 400 g gris, kylling eller vegetarisk protein (fx bønner eller tempeh)
- 2 dåser hvide majs (maiz blanco)
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 teskefuld chilipulver
- 1 teskefuld spidskommen
- 1 teskefuld oregano
- Salt og peber efter smag
Til servering: hakket koriander, lime, creme fraiche eller sour cream og tortilla chips
Fremgangsmåde:
- Varm en stor gryde over medium varme og tilsæt proteinet. Steg det til det er godt tilberedt og skrøbeligt.
- Tilsæt løg og hvidløg, og sauter indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt majs, grøntsagsbouillon, chilipulver, spidskommen, oregano, salt og peber.
- Lad det simre i ca. 20 minutter, indtil saucen er tyknet.
- Server i skåle, og top med hakket koriander, lime, creme fraiche eller sour cream og tortilla chips.
Sådan laver man Pozole
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det mexicanske køkken.