Sådan laver man Fajitas

Sådan laver man fajitas

Fajitas er en populær mexicansk ret, der består af skåret kød, løg og paprika, som er stegt i en pande, og serveret med tortillas, salsa og guacamole. Historien om fajitas går tilbage til 1930’erne og 40’erne i det sydvestlige USA, hvor det oprindeligt blev betragtet som et billigt og brugt stykke kød, der primært blev brugt af mexicanske arbejdere på ranches. Det var typisk skåret fra den lille del af kødet kaldet “skirt steak” og blev normalt kogt langsomt i lange perioder for at gøre det mørt.

Fajitas begyndte at blive populært i de sydvestlige regioner i USA i 1960’erne, men det var først i 1980’erne, at det blev et fænomen i hele landet. Det var på dette tidspunkt, at restauranter begyndte at servere fajitas på deres menuer og kommercielle produkter som fajita kits, krydderier og marinader begyndte at blive solgt i supermarkederne.

I dag er fajitas en almindelig ret på restauranter og hjemme i hele USA og Mexico. Der findes mange variationer og tilbehør, såsom forskellige slags kød, grøntsager og saucer, som kan tilføjes til reten for ekstra smag.


Her er en opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 300-400g skåret kød (oksekød eller kylling)
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 1 paprika, skåret i strimler
  • 1 teskefuld paprika pulver
  • 1 teskefuld cumin pulver
  • Salt og peber efter smag
  • 2-3 spsk olie
  • 8-10 tortillas
  • Salsa og guacamole til servering

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i strimler på ca 1 cm tykkelse.
  2. Tilsæt kødet i en skål sammen med løg, paprika, paprika pulver, cumin pulver, salt og peber. Rør godt sammen, så kødet er godt dækket med krydderierne.
  3. Varm olie i en stor pande over medium varme. Tilsæt kød og grøntsager, og steg i ca. 5-8 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
  4. Opvarm tortillas i ovnen eller på en pande.
  5. Server kød og grøntsager med opvarmede tortillas, salsa og guacamole på siden.
  6. Wrap kød og grøntsager i tortillas og nyd.

Tips: Du kan også tilføje ekstra smag ved at tilføje hakket hvidløg, chili flakes eller hakket chili i krydderiblandingen. Eller tilføje ekstra grøntsager som champignon, zucchini eller spinat for ekstra fiber.


Sådan laver man Fajitas

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det mexicanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar