Sådan laver man tacos

Sådan laver man tacos

Tacos oprindeligt kommer fra Mexico, og ordet “taco” betyder i sin oprindelse “fyldt”. Traditionelt set er tacos lavet af et stykke majs eller hvede tortilla, der er fyldt med kød, grøntsager og forskellige små stykker ost. De kan spises som en snack eller som en fuld måltid, og der findes mange forskellige varianter og opskrifter. Tacos er blevet populære i mange andre lande, og er blevet tilpasset lokale smag og ingredienser.

Historien om tacos kan spores tilbage til det gamle Mesoamerika, hvor de første beboere i området, Aztekerne, allerede var vant til at spise mad, der var fyldt i majs eller hvede tortillas. Disse første tacos lignede dog ikke de tacos, vi kender i dag, da de var fyldt med fx bøf eller fisk, og var mere ensformige, end de er i dag.

Da spanske erobrere kom til Mexico i 1500-tallet, introducerede de køer, svin og andre dyr til området, og dette førte til, at der kom flere forskellige typer af kød i tacos. I løbet af 1800-tallet og 1900-tallet, da Mexico blev en selvstændig nation, begyndte tacos at sprede sig til andre dele af landet og til USA, især i de områder, hvor mange mexicanere var bosatte.

I dag kan man finde tacos overalt i verden, og de er blevet tilpasset lokale smag og ingredienser. Der findes mange forskellige varianter, som fx al pastor (med marinaderet svinekød), carne asada (med rødt kød) og fish tacos (med fisk) og hver region i Mexico har sine egne unikke opskrifter og variationer. Tacos er også populære i USA og mange andre lande, og de er blevet en favorit i fastfood kulturen.


Til tacos til 2 personer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500g hakket oksekød eller kylling
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 teskefuld paprika
  • 1 teskefuld spidskommen
  • 1 teskefuld spidskommen
  • Salt og peber efter smag
  • 4-8 tacoskaller
  • Tilbehør som guacamole, salsa, revet ost, hakket koriander og lime

Fremgangsmåde:

  1. Varm en stor pande op og tilsæt oksekødet eller kyllingen. Brun kødet godt af og skru ned for varmen.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, paprika, spidskommen og cumin og sauter i et par minutter, indtil løgene er bløde.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Varm tacoskallerne i ovnen eller på panden, indtil de er bløde og lidt sprøde.
  5. Fyld tacoskallerne med det varme kød og tilbehøret, og server straks.

Tips: Du kan også tilsætte grøntsager som f.eks. hakket peberfrugt eller majs til kødet for ekstra smag og fiber.


Sådan laver man Tacos

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det mexicanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar