Sådan laver man Ceviche

Sådan laver man Ceviche

Ceviche er en populær latinamerikansk ret, der stammer fra Peru. Det er en rå fisk eller skaldyr marinaderet i lime- eller citronsaft, krydderier og grøntsager. Opskriften varierer afhængigt af landet, men typisk inkluderer ceviche løg, chili, koriander og tomater.

Ceviche er blevet en national skat i Peru, og det er almindeligt at finde det på menuerne i restauranter i hele landet. Det er også populært i andre latinamerikanske lande, såsom Ecuador, Colombia, Chile og Mexico.

Historisk set, Ceviche er en gammel ret, der kan spores tilbage til Inca-imperiet i det 15. århundrede. Incaerne brugte fermenteret fisk og skaldyr i deres kost, og det er antaget at ceviche er en videreudvikling af denne tradition. I de tidlige dage, var ceviche lavet med lokale fisk og skaldyr, og serveret som en simpel ret til fiskerne og arbejderne.

Ceviche blev introduceret for verden i 1930’erne, da peruvianske immigranter begyndte at introducere ret i andre lande. I dag, ceviche er blevet en populær ret i mange dele af verden, og det er almindeligt at finde det på menuerne på latinamerikanske restauranter. Ceviche er også blevet en populær ret i fusion køkkenet, hvor det er blevet kombineret med andre kulturelle elementer.


Ceviche er en nem og smagfuld ret, der er nem at tilberede derhjemme. Her er en opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 500 g frisk fisk (f.eks. rejer eller tun)
  • 1 dl lime- eller citronsaft
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 dåse kokosmælk (valgfrit)
  • 1 tomater, hakket
  • 1/4 dl koriander, hakket
  • Salt og peber efter smag
  • Til servering: majs tortilla eller hvede tortilla

Fremgangsmåde:

  1. Skær fisken i små stykker og læg dem i en skål.
  2. Tilsæt lime- eller citronsaft, løg, chili, kokosmælk, tomater og koriander til fisken. Rør godt rundt, så fisken er dækket af marinaden.
  3. Lad fisken marinere i køleskabet i ca. 30 minutter eller indtil den er blevet hvid og “kogt” af syren i citronsaften.
  4. Tag ceviche ud af køleskabet og smag til med salt og peber.
  5. Server ceviche med majs eller hvede tortilla, og evt. koriander eller limeskiver til pynt.

Bemærk: Ceviche skal laves med fersk og god kvalitet fisk, så sørg for at bruge fersk fisk i denne opskrift. Du kan også tilføje andre ingredienser efter eget valg, som mango, avocado, eller aguachile.


Sådan laver man Ceviche

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det sydamerikanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar