Sådan laver man Lasagne

Sådan laver man lasagne

Lasagne er en klassisk italiensk ret, der sandsynligvis stammer fra byen Lasagna i regionen Emilia-Romagna i det nordøstlige Italien. Der er mange forskellige teorier om, hvordan lasagne opstod, men de fleste eksperter mener, at det er en gammel ret, der kan spores tilbage til middelalderen.

En af de ældste skrifter om lasagne er en opskrift fra det 13. århundrede, skrevet af Martino da Como, en kok fra byen Lombardiet. Opskriften beskriver en ret, der ligner moderne lasagne, men med forskellige ingredienser, som f.eks. hakket kød, æg, ost og pastadeje.

I det 16. århundrede skrev den berømte kok Bartolomeo Scappi en opskrift i sin bog “Opera dell’arte del cucinare”, hvor han beskrev en ret, der lignede moderne lasagne, men med en fyldig fyld og en sauce lavet af smør og fløde.

I det 19. århundrede blev lasagne al forno (lasagne i ovnen) en populær ret i Napoli, hvor den blev serveret med en tomatbaseret sauce og ost. Denne version af lasagne blev hurtigt populær i resten af Italien og senere i resten af verden.

I dag er lasagne en af de mest populære retter i italiensk køkken, og der findes utallige varianter med forskellige ingredienser og fyld. Lasagne er blevet adopteret som en klassisk ret i mange lande, og er i dag en almindelig ret på menukortet i italienske restauranter verden over.


Opskriften på lasagne til 2 personer er som følger:

Ingredienser:

  • 8 lasagneplader
  • 200 g hakket kød (f.eks. hakket svinekød eller hakket kylling)
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 teskefuld tørret oregano
  • 1 teskefuld tørret basilikum
  • Salt og sort peber efter smag
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 1/4 kop revet parmesan ost
  • 1/4 kop revet mozzarella ost

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader C.
  2. Kog lasagnepladerne i rigeligt saltet vand i ca. 8-10 minutter, indtil de er al dente. Tag pladerne op af vandet og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Sautér hakket kød i en stor pande over medium varme, indtil det er godt tilberedt. Tag kødet op af panden og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Tilsæt løg og hvidløg til panden og sautér, indtil de er bløde. Tilsæt hakkede tomater, oregano, basilikum, salt og sort peber. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt kokosmælken til saucen og rør godt rundt.
  6. Tag en ildfast form og begynd at samle lasagne. Læg et par spiseskefulde af saucen i bunden af formen og dæk derefter med et par lasagneplader. Læg lidt af kødet og nogle spiseskefulde af saucen ovenpå pladerne, og drys med lidt af de revne oste. Gentag processen med et par lasagneplader, kød og saucen, indtil alle ingredienserne er brugt op.
  7. Dæk lasagne med et stykke folie og bag i ovnen i ca. 30 minutter. Tag folien af og bag yderligere 10-15 minutter, indtil osten er gylden og bobler.
  8. Lad lasagne hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer den i stykker og server.

Sådan laver man Lasagne

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det italienske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar