Kylling ala Buffalo er en populær amerikansk ret, som stammer fra Buffalo, New York. Historien går tilbage til 1960’erne, hvor en bar ved navn Anchor Bar i Buffalo begyndte at servere en ny ret bestående af kyllingestykker, som var paneret og tilsat en krydret, rød sauce. Retten blev hurtigt populær i området, og blev senere kendt som “Buffalo Wings” eller “Kylling ala Buffalo”.
Retten blev opfundet af Teresa Bellissimo, som ejede Anchor Bar sammen med sin mand Frank. En aften havde de mange rester af kylling, som de ville lave til aftensmad, og besluttede sig for at prøve at lave kyllingestykkerne i en krydret sauce. De tilsatte også et stykke blå ost og serverede det med en ranchdressing til dip. Retten blev en hit blandt kunderne og blev hurtigt en fast bestanddel på menukortet.
I dag er kylling ala Buffalo en populær ret verden over, og er ofte serveret på sportsbarer og andre casual dining steder. Det er også almindeligt at finde denne ret i fastfoodkæder og i supermarkeder som frosne færdiglavet produkt.
Kylling ala Buffalo opskrift til 2 personer:
Ingredienser:
- 8 kyllingevinger
- 1/2 kop mel
- 1/2 teskefuld paprika
- 1/4 teskefuld salt
- 1/4 teskefuld sort peber
- 1/2 kop Buffalo sauce (kan købes færdiglavet eller laves selv ved at blande 1/2 kop rød tabasco sauce, 1/4 kop smør, 1/4 kop melasse eller honning)
- 1/4 kop blå ost, revet
- Ranchdressing til dip (kan købes færdiglavet eller laves selv ved at blande 1/2 kop mayonnaise, 1/4 kop æggeblomme, 1/4 kop mælk, 1 teskefuld hvidløgspulver, 1 teskefuld salt og 1 teskefuld sort peber)
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader C. Læg kyllingevingerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- I en skål, bland mel, paprika, salt og sort peber sammen.
- Dyp hver kyllingevinge i melblandingen og tryk melblandingen fast på kyllingen.
- Bag kyllingevingerne i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil de er gennemstegte.
- Tag kyllingevingerne ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
- Imens kyllingevingerne køler af, kan du lave din buffalo sauce ved at blande tabasco sauce, smør og honning eller melasse sammen i en lille kasserolle og varme det op ved lav varme.
- Tag kyllingevingerne og dyp dem i buffalo saucen, så de er godt dækket.
- Læg kyllingevingerne tilbage på bagepladen og bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter.
- Tag kyllingevingerne ud af ovnen og drys med revet blå ost.
- Server kyllingevingerne med ranchdressing til dip.
Sådan laver man Kylling ala Buffalo
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det amerikanske køkken.