Sådan laver man Cajun kylling og ris

Cajun kylling og ris

Cajun kylling og ris er en populær ret fra Louisianas amerikanske Cajun-kultur. Retten er en kombination af kylling, ris og en række forskellige krydderier og grøntsager, der er typiske for Cajun-køkkenet.

Historien om Cajun kylling og ris går tilbage til 1700-tallet, da franske kolonister, der kendes som Cajuns, immigrerede til Louisiana. Cajunerne bragte deres egen madkultur med sig, som var præget af krydrede retter, der blev lavet med lokale ingredienser.

Cajun kylling og ris blev oprindeligt lavet med hjemmelavet kyllingebouillon, løg, paprika, cayennepeber og andre krydderier. Retten blev typisk serveret med enkelte grøntsager som for eksempel gulerødder og ærter.

I løbet af årene er retten blevet mere populær og har været tilpasset til at inkludere forskellige ingredienser og varianter. Det er nu almindeligt at finde Cajun kylling og ris med andre kødtyper som and eller svinekød, samt med forskellige grøntsager som for eksempel svampe eller bønner.

I dag er Cajun kylling og ris en af de mest populære retter i Louisianas Cajun-køkken, og det kan findes i mange restauranter over hele verden, der serverer amerikansk eller Cajun-mad.


Cajun kylling med ris opskrift til 2 personer:

Ingredienser:

  • 2 kyllingebryst (400-500 gram)
  • 1 teskefuld Cajun krydderi
  • 1 løg, hakket
  • 1 rød paprika, skåret i små tern
  • 1 grøn paprika, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 dl brun ris
  • 2 dl kyllingebouillon
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingebrysterne i små tern og tilsæt Cajun krydderi. Rør godt rundt så kyllingen er godt dækket af krydderier.
  2. Opvarm en stor pande med lidt olie over medium varme. Tilsæt løg, paprika og hvidløg og sauter i et par minutter.
  3. Tilsæt kyllingebrystene og sauter i ca. 5 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt.
  4. Tilsæt brun ris, kyllingebouillon, salt og peber. Rør godt rundt.
  5. Dæk panden med et låg og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil risene er møre.
  6. Server straks.

Sådan laver man Cajun kylling og ris

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det amerikanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

5/5 (1 Review)

Skriv en kommentar