Sådan laver man Dim Sum dumplings

Sådan laver man Dim Sum Dumplings

Dim sum dumplings er en kinesisk ret, der stammer fra den sydlige del af Kina, især fra byen Guangzhou. Det er en form for street food, der blev serveret i tehus i det 19. århundrede.

Dim sum dumplings er lavet af dej, der er fyldt med forskellige ingredienser, som f.eks. kød, fisk, grøntsager eller svampe. Dejen er ofte lavet af mel, vand og gær, og fyldet kan varieres efter eget ønske.

Traditionelt set serveres dim sum dumplings i små portioner, som man kan dele og spise sammen med andre. De kan spises som en del af en større middag eller som en snack.

Dim sum dumplings blev populære i Kina på grund af deres portabilitet og nemme tilgængelighed. De kunne nemt transporteres og serveres i tehusene, hvor folk kunne komme og gå, mens de nød en kop te og et par dumplings.

I løbet af årene er dim sum dumplings blevet en klassisk kinesisk ret, der findes i mange varianter og kan findes i kinesiske restauranter over hele verden. Det er blevet en kulturel symbol og en del af kinesisk madkultur.

Dim Sum kan laves på mange måder, men dette er vores egen yndlings opskrift.

Nedenstående ingredienser passer til 3-4 personer. Juster mængden efter antallet af personer.


Ingredienser:
  • 500g hvedemel
  • 250ml koldt vand
  • 1 teskefuld salt
  • Fyld (valgfrit, fx hakket kød, grøntsager, rejer eller svampe)
  • Sesamolie eller soja sauce til servering

Fremgangsmåde:
  • Start med at blande hvedemel og salt i en skål. Tilsæt koldt vand lidt efter lidt, mens du rører ingredienserne sammen.
  • Når dejen er samlet, skal den æltes i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  • Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  • Imens kan du forberede dit valgte fyld. Hak fx kødet eller grøntsagerne fint og bland dem sammen med evt. rejer eller svampe.
  • Tag dejen ud af hvilen og del den i små stykker. Rul dem til små boller og lad dem hvile i yderligere 10 minutter.
  • Rul bollerne ud til små runde dejplader, ca. 10cm i diameter. Fyld hver dejplade med ca. 1 spiseskefuld fyld i midten.
  • Fold dejpladen i halve og tryk kantene sammen for at lukke dumplingsene.
  • Kog dumplingsene i en stor gryde med rigeligt kogende vand i ca. 3-4 minutter, eller indtil de er færdigkogte.
  • Server dumplingsene varme med enten sesamolie eller soja sauce til dipping.

Sådan laver man Dim Sum dumplings

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!


SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det asiatiske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar