Sådan laver man Guacamole

Sådan laver man Guacamole

Guacamole er en traditionel mexicansk dip eller salat, der er lavet af avocadoer, løg, chili, limejuice og salt. Det antages, at guacamole er opstået i Mexico for tusinder af år siden, da avocadoer var en vigtig del af den aztekiske kost. Aztekerne kaldte avocadoen “ahuacatl” og brugte den både i mad og medicin.

Navnet “guacamole” stammer fra det nahuatl-sprog, som var det tidligere aztekiske sprog, og består af ordene “guac” (avocado) og “mole” (sauce eller dip).

Historisk set var guacamole en simpel opskrift, lavet af avocado, salt og limejuice, men i løbet af tiden er flere ingredienser blevet tilføjet, såsom løg, chili, tomat og koriander for at forbedre smagen og give den mere variation.

I dag er guacamole en populær dip i Mexico og i mange dele af verden, især i USA og Latinamerika, og ofte serveret sammen med tortilla chips eller som en del af en mexicansk ret.


For at lave hjemmelavet mexicansk guacamole til 2 personer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 modne avocadoer
  • 1 lille hakket løg
  • 1 hakket rød chili
  • 1 hakket tomat
  • Saft fra 1 lime
  • En håndfuld koriander (valgfrit)
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Skær avocadoerne i halve og fjern stenene. Skrab avocadoerne ud af skallen og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser.

Tilsæt løg, chili, tomat, limejuice, salt og peber til avocadoen og rør ingredienserne sammen.

Smag til og juster evt. med mere limejuice, salt eller peber efter behov.

Server straks eller dæk til og opbevar i køleskabet indtil brug.


Sådan laver man Guacamole

Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?

Kommentér herunder!

SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det mexicanske køkken.

Følg vores sociale medier herunder:

Youtube

Instagram

Facebook

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar