Spaghetti carbonara er en italiensk ret, der typisk består af spaghetti, æggeblommer, pancetta eller bacon, sort peber og parmesan eller Pecorino ost. Historien bag retten er omdiskuteret, men den mest accepterede teori er, at den oprindeligt blev lavet af kulminere, der arbejdede i Rom-området i midten af det 20. århundrede. De kaldte retterne “carbonara”, som betyder “kulminerens”, fordi de typisk brugte ingredienser, de kunne få deres hænder på, herunder æg og bacon. Retten blev populær i USA efter Anden Verdenskrig, da amerikanske soldater, der var stationeret i Italien, introducerede den tilbage i USA.
Opskriften til spaghetti carbonara til 2 personer er som følger:
Ingredienser:
- 250 gram spaghetti
- 2 æggeblommer
- 125 gram pancetta eller bacon, skåret i små stykker
- 1/4 kop parmesan eller Pecorino ost, rivet
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
- Kog spaghetti i en stor gryde med rigeligt saltet vand, indtil den er al dente.
- Imens pastaen koger, kan du forberede saucen ved at blande æggeblommer, ost og sort peber i en skål.
- I en anden pande, kan du sautere pancetta eller bacon over medium varme, indtil det er sprødt.
- Når pastaen er klar, skal du dræne den og gemme en kop af pastaens kogte vand.
- Tilføj pastaen til panden med bacon eller pancetta og rør rundt for at blande godt.
- Tilsæt derefter æggemixen til pastaen og rør hurtigt for at forhindre æggene i at koge. Hvis saucen er for tyk, kan du tilføje lidt af pastaens kogte vand, indtil den har den ønskede konsistens.
- Server straks og drys evt. med ekstra ost og sort peber.
Bemærk: Det anbefales at bruge frisk pasta, da det giver bedre smag og tekstur.
Sådan laver man Spaghetti Carbonara
Har du et bud på den næste opskrift vi skal lave?
Kommentér herunder!
SE OGSÅ: The Hungry Danes opskrifter til det italienske køkken.