The Hungry dane elsker en god gammeldags hjemmelavet agurkesalat! Ligesom bedstemor plejede at lave den.
Vores opskrifter super nem, smager super godt og giver et perfekt resultat hver gang. Samtidig kræver denne agurkesalat opskrift få ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenet.
Hjemmelavet agurkesalat
Agurkesalaten er fast gæst på de fleste danske juleborde og det er der en god grund til. Den syrlige søde smag smager himmelsk til de tunge danske retter, som der oftest bliver serveret ved juletid.
Se vores opskrift ”Sådan laver man flæskesteg”
En god hjemmelavet agurkesalat kan også serveres som tilbehør andre retter som hot dogs, grydestegt kylling eller en klassisk flæskesteg sandwich.
HJEMMELAVET ER BARE BEDST
Alle har set og sikkert også købt diverse agurkesalater i færdigt syltede glas i diverse supermarkeder. Der er bare et problem. Smagen er simpelthen ikke den samme.
Det er så nemt at lave en god hjemmelavet agurkesalat, og derfor mener vi, at det er utopi at købe agurkesalat på glas. Vi forstår godt, at man køber produkter der er besværlige at lave på glas. Dette er dog ikke tilfældet med vores opskrift på hjemmelavet agurkesalat.
Det gode ved at lave sine egne agurker, er at det smager bedre, du ved hvad der er i og så kan man selv styre smagen i forhold til sødme og syre.
Du kan også selv styre hvor sprød eller blød du ønsker din agurkesalat. Når agurkesalaten er nylavet så er den ekstra sprød, mens agurkesalaten bliver blødere og blødere og får mere smag jo længere tid der går. Vi plejer at lade den stå i 2-3 timer før vi serverer den.
Hvis du ønsker ekstra bid i din hjemmelavet agurkesalat, så kan du tilsætte en smule salt.
Sådan laver man hjemmelavet agurkesalat
- Forberedelsestid: 9 min
- Tilberedningstid: 1 min
- Samlet tid: 10
- Hviletid: 15 min (Jo længere hviletid – Jo mere bløde og mere smag)
INGREDIENSER
- 1 agurk
Marinade til agurkesalat
- 1 dl eddike (vi foreslår æbleeddike eller vineddike)
- 1/2 dl vand
- 3 spsk hvidt sukker
- 1/2 tsk fint salt
- Friskkværnet peber
Eventuelt
- Friske krydderurter
SÅDAN GØR DU
Vi foreslår brug af to glas. Ét til at ryste marinaden sammen i og ét til opbevaring.
Marinaden
Put alle ingredienserne til marinaden i et glas med låg. Ryst glasset godt så sukker og salt bliver opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere sukker, salt, peber eller eventuelt nogle friske krydderurter.
Agurketid
- Vask agurken og skær den i helt tynde skiver med en kniv eller mandolin. Mandolinen giver oftest det bedste resultat.
- Agurken skæres i tynde skiver til agurkesalat. Man kan se lagen hvor sukkeret er opløst og mandolinen der er brugt til at skærer de tynde skiver.
- Put agurkeskiverne op i dit opbevaringsglas og hæld lagen over.
- Syltelagen hældes over agurkesalaten
- Lad agurkeslaten stå og trække på køkkenbordet til I skal spise. Den skal stå i mindst 15 minutter, men har kun godt af at stå lidt længere.
- agurkesalat står og trækker i lagen.
4 EKSTRA AGURKE TIPS
- Hvis du gerne vil opbevare din agurkesalat i et par dage, så skal du skolde det glas hvor du opbevarer den hjemmelavet agurkesalat i. Sæt et sylteglas med tilhørende låg i køkkenvasken og overhæld det med kogende vand. Hæld vand vandet ud igen. Nu skal du lade glasset lufttørre på et viskestykke.
- Det er nemmest at bruge en mandolin til at skære din agurkesalat ud med. Du kan selvfølgelig også anvende en meget skarp kniv, så du får så tynder skiver som muligt.
- Det gør ikke noget hvis agurkeskiverne ikke er helt dækkede fordi deres saft vil komme ud i marinaden mens de står og trækker. Hvis agurkeskiverne ikke er dækket efter ca. 20 minutter kan du tilsætte lidt ekstra marinade.
- Efter 15 minutter er agurkeskiverne stadigt faste og sprøde, senere bliver de bløde. Skal du først bruge agurkesalaten efter et par timer eller længere sætter du den i køleskabet. Som nævnt tidligere så trækker agurkerne mere smag og bliver mere bløde jo længere tid de står.
Blev du klogere på hvordan man laver en hjemmelavet agurkesalat?
Følg vores sociale medier herunder: