.
DET AMERIKANSKE KØKKEN | OPSKRIFTER
DEL MED EN VEN
DET AMERIKANSKE KØKKEN
Det amerikanske køkken består af madlavningsstilen og traditionelle retter tilberedt i USA. Det er blevet betydeligt påvirket af europæere, indfødte amerikanere, afrikanere, asiater, stillehavsøboere og mange andre kulturer og traditioner. De vigtigste påvirkninger på det amerikanske køkken er indianske, irske, britiske, vestafrikanske, græske og italienske køkkener.
Mens noget af det amerikanske køkken er fusionskøkken, har mange regioner i USA et specifikt regionalt køkken. Flere er dybt forankret i etniske arv, såsom amerikansk kinesisk, Cajun, New Mexican, Louisiana Creole, Pennsylvania Dutch, Soul Food, Tex-Mex og Tlingit.
Et køkken i udvikling
Det amerikanske køkken oplevede en betydelig udvidelse i løbet af det 19. og 20. århundrede, primært på grund af tilstrømningen af immigranter fra forskellige nationer. Dette har givet mulighed for den nuværende rige mangfoldighed i madretter i hele landet. Dette blev delvist drevet af de mange kokke og tv-personligheder, der bidrog til fremkomsten af den kulinariske kunst i Amerika.
Amerikansk madkultur er kendt for at være varieret og spændende, med masser af forskellige retter, der er inspireret af den amerikanske historie og kulturelle mangfoldighed. Her er et udvalg af nogle af de mest populære amerikanske retter, der kan findes over hele USA.
Hotdogs
Det er svært at forestille sig en amerikansk sportsbegivenhed uden hotdogs. Dette er en klassisk amerikansk ret, der består af en pølse, der er ristet eller stegt og serveret i en brødbolle. Hotdogs kan varieres med forskellige tilbehør som ketchup, senf, relish, løg, ost og sauerkraut.
Hamburger
Hamburger er en anden amerikansk klassiker, der er en fast bestanddel i den amerikanske madkultur. En hamburger består normalt af en bøf, der er stegt eller grillede, serveret på en brødbolle med forskellige tilbehør, såsom ost, salat, tomat, agurk og løg.
BBQ
Barbecue eller BBQ er en amerikansk tradition, der er kendt for at være en vigtig del af den amerikanske madkultur. BBQ er en metode til at lave mad, hvor man langsomt steger kød, såsom oksekød, svin, lam eller fjerkræ, med en sød og røgfyldt smag. BBQ kan varieres med forskellige saucer og krydderier.
Pizza
Pizza er en italiensk oprindelse, men den er blevet en populær amerikansk ret. Pizzaer kan varieres med forskellige ingredienser, såsom ost, tomater, skinke, pepperoni, champignon og løg. Amerikansk pizza er kendt for at have tykkere bund og mere ost end den italienske version.
Mac and Cheese
Mac and Cheese er en amerikansk ret, der består af pasta, der er kogt i en ostesauce. Denne ret er populær blandt børn og voksne og kan varieres med forskellige ingredienser, såsom skinke, bacon og spinat.
Fried Chicken
Fried chicken er en populær amerikansk ret, der består af kyllingestykker, der er paneret og dyppet i olie eller smør. Fried chicken er kendt for at være krydret og sprød og er ofte serveret med kartofler eller ris.
Taco
Taco er en mexicansk oprindelse, men det er også blevet en populær amerikansk ret. En taco er en lille tortilla, der er fyldt med hakket kød, løg, tomater, ost og salsa. Der findes mange varianter af taco, fra klassisk kød- og ostetaco til vegetar- eller fisketaco.
Philly Cheesesteak
Philly cheesesteak er en amerikansk ret, der oprindeligt kommer fra Philadelphia. Denne ret består af skiver af oksekød, løg og ost, der er serveret på en brødbolle. Philly cheesesteak er kendt for sin saftige smag og er et must-have, hvis man besøger Philadelphia.
Cobbler
Cobbler er en amerikansk dessert, der består af frugt, der er bagt med en dejlig småkager eller kager. Der findes mange varianter af cobbler, fra æble- til hindbær- eller ferskencobbler. Cobbler serveres ofte varm med fløde eller is.
Amerikansk madkultur har meget at byde på, fra klassiske retter som hotdogs og hamburger til mere regionale specialiteter som Philly cheesesteak og cobbler. Der er masser af muligheder for at opdage og nyde forskellige smag og kulturer i USA.