Sådan laver man tarteletter med høns i asparges

Sådan laver man tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er en dansk spise, der er blevet en populær delikatesse i mange dele af verden. Historien om tarteletter begynder i 1800-tallet, hvor den danske kok Søren Løvenskiold opfandt denne skønne ret.

Løvenskiold arbejdede på det berømte Hotel Royal i København, og han var altid på udkig efter nye måder at tilberede mad på. En dag besluttede han sig for at eksperimentere med den traditionelle tarteletter, og han begyndte at eksperimentere med forskellige ingredienser og tilberedningsmetoder.

Efter mange forsøg og fejl, lykkedes det Løvenskiold endelig at opfinde den perfekte tartelette. Han havde fundet den perfekte blanding af æg, fløde, ost og krydderier, og han havde også fundet en metode til at lave denne skønne ret, så den blev sprød og lækker på samme tid.

Tarteletterne blev straks en populær ret på Hotel Royal, og snart begyndte gæsterne at efterspørge denne nye og lækre delikatesse. Løvenskiold besluttede sig for at dele sin opskrift med verden, og tarteletterne blev hurtigt en populær ret i mange dele af Danmark.

I dag er tarteletter en fast bestanddel af den danske madkultur, og de kan findes i mange restauranter og hjem over hele landet. De er også blevet en populær ret i mange andre lande, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Tarteletter er en skøn og lækker ret, der er nem at lave, og som altid smager fantastisk.


Sådan laver man tarteletter med høns i asparges

Til 3-4 personer (går an på hvor sulten du er)


Ingredienser:

  • 12 tarteletter skaller
  • 500g hønsbryst, skåret i små tern
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 bundt asparges, skåret i små stykker
  • 1/2 dl hønsebouillon
  • 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl græsk yoghurt
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Friskhakket persille til pynt

Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Opvarm smør i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sauter indtil løgene er bløde.
  • Tilsæt hønsbrystet og sauter indtil det er gennemstegt. Tilsæt asparges og sauter yderligere et par minutter.
  • Tilsæt hønsebouillon og bring det i kog. Reducer varmen og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt fløde og græsk yoghurt og rør godt rundt. Smag til med salt og peber efter behov.
  • Fyld tarteletter skallerne med høns i asparges fyldet. Sæt dem i ovnen og bag i ca. 10-15 minutter eller indtil tarteletter er gyldne og sprøde.
  • Tag tarteletterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Pynt med friskhakket persille og server straks.

Sådan laver man tarteletter med høns i asparges

Kommentér herunder hvis der er opskrifter som du mener vi skal udforske.

Se alle vores opskrifter fra det danske køkken hér.

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar